Національний банк України встановив на 31 липня курс 27 гривень 69 копійок за долар, що не відрізняється від офіційних курсів на 29 і 30 липня.

На українському міжбанківському валютному ринку гривня дещо ослабла відносно долара США. Станом на 16:35, за даними Finance.ua, котирування зросли до рівня 27 гривень 68–71 копійка за долар, хоча відкрилися торги на рівні 27 гривень 62,5–64,5 копійки за долар.

 

У широкому коридорі 26,5–27 гривень за долар національна валюта перебувала понад два місяці – від кінця квітня до початку липня. Зроблена 1 липня заява ексголови НБУ Якова Смолія про відставку через політичний тиск на нього спричинила зростання котирувань до 27 гривень 20 копійок за долар і навіть вище.

Після призначення головою НБУ Кирила Шевченка девальвація національної валюти прискорилася. Впродовж кількох останніх сесій регулятор показав учасникам ринку нові орієнтири – НБУ продав минулого тижня понад 300 мільйонів доларів за курсом дещо нижче від 28 гривень за долар. Нижній параметр нового коридору міжбанківський ринок знаходить переважно без активної участі Нацбанку.

leave a reply: