У травні 2020 року Україна отримає від Світового банку 50 мільйонів доларів для підтримки вразливих верств населення в період спалаху коронавірусної хвороби COVID-19, заявляє Міністерство соціальної політики з посиланням на результати зустрічі представників Кабінету міністрів та Світового банку.

Крім того, Київ має отримати ще 100 мільйонів доларів «для поліпшення рівня соціального захисту загалом», зазначають у відомстві.

«Україна отримає 50 мільйонів доларів для посилення соціальної підтримки населення під час заходів, спрямованих на подолання пандемії COVID-19. Ці кошти будуть направлені на виплати пенсіонерам, отримувачам соціальної допомоги у зв’язку з інвалідністю. Також за рахунок цих коштів на час карантину  буде підвищено розмір субсидії і знято обмеження на призначення цього виду підтримки тим, хто через карантин втратив роботу», – пояснюють у міністерстві.

Читайте також: Пів мільярда людей можуть опинитися у злиднях через коронавірус – Oxfam​

При цьому кошти будуть перераховуватися до державного бюджету України, якщо уряд зможе підвищити ефективність та адресність підтримки найбільш вразливих громадян та впровадити додаткові соціальні послуги.

«Передбачається розширення програми допомоги малозабезпеченим сім’ям з метою сприяння всебічному та справедливому охопленню вразливих верств населення, здійснення заходів для зниження залежності одержувачів від соціальних виплат, підвищення адресності програми житлових субсидій шляхом посилення контролю за правильністю їх надання», йдеться в повідомленні.

8 квітня Європейський союз ухвалив виділити країнам-партнерам понад 15,6 мільярда євро допомоги на боротьбу з пандемією коронавірусу. В тому числі 190 мільйонів євро передбачаються для України.

leave a reply: