Глобальна пандемія коронавірусної інфекції спричинить найгіршу після Великої депресії 1929–1933 років економічну кризу та потребуватиме масштабної реакції для відновлення, попередив 9 квітня Міжнародний валютний фонд (МВФ).

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що 170 зі 180 країн-членів фонду зазнають зниження доходу на душу населення. На пресконференції у Вашингтоні перед запланованими на наступний тиждень весняними зустрічами МВФ та Світового банку Георгієва сказала, що «існує величезна невизначеність прогнозів» щодо тривалості пандемії та можливого погіршення ситуації.

МВФ розраховує лише на «часткове відновлення» в 2021 році, навіть якщо припустити, що вірус буде подоланий упродовж 2020-го, і це дозволить відновити нормальне ведення бізнесу та скасувати більшість обмежень.

 

Заплановані на наступний тиждень збори МВФ та Світового банку відбудуться без фізичної присутності більшості учасників, тобто в режимі відеоконференції. Це станеться у зв’язку з обмеженнями, накладеними через COVID-19.

leave a reply: