Компанія «Укренерго» з 10 квітня до 24 травня обмежить до нуля пропускну спроможність міждержавних перетинів з Росією і Білоруссю для унеможливлення імпорту електроенергії в Україну, повідомила пресслужба компанії.

Згідно з повідомленням, обмеження імпорту впроваджується на період введеного в країні карантину.

«Зменшення розподіленої пропускної спроможності буде здійснено відповідно до чинного законодавства та угод про паралельну роботу з Білоруссю і Росією, які дають змогу коригувати графіки імпорту-експорту тільки завчасно – за два дні до здійснення конкретних імпортно-експортних операцій. Тобто фактичне обмеження імпорту з Росії та Білорусі на період карантину і 30 днів після нього відбудеться з 10 квітня», – мовиться в повідомленні.

Раніше сьогодні Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила постанову щодо дій учасників ринку електроенергії у період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. У комісії заявили про рішення тимчасово припинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі, держав, які не є сторонами Енергетичного співтовариства.

За даними Державної митної служби, Україна в січні-лютому імпортувала електроенергії з Росії на 25,81 мільйона доларів, з Білорусі – на понад 7,5 мільйона доларів.

leave a reply: