Національний банк України перерахував 42,7 мільярда гривень, увесь обсяг запланованого до перерахування прибутку за минулий рік до держбюджету України.

«Це на 2 мільярди гривень більше, ніж планувалося, відповідно до закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік». Цьогоріч за узгодженням із Міністерством фінансів України було вирішено перерахувати до державного бюджету відразу всю суму прибутку Національного банку. У такий спосіб Національний банк допомагає уряду у нелегкій справі подолання епідемії в Україні. На державний бюджет зараз лягає значний фінансовий тягар боротьби з коронавірусом у країні та підтримки бізнесу і громадян, які найбільше потерпають від обмежувальних заходів», – йдеться у повідомленні регулятора у фейсбуці.

Рада Національного банку України 31 березня затвердила річну фінансову звітність НБУ і розподіл прибутку за минулий рік. Державний бюджет на 2020 рік передбачає перерахування НБУ у скарбницю не менш ніж 40,7 мільярдів гривень з прибутку за 2019 рік. Торік НБУ перерахував за попередній рік до держбюджету 64,9 мільярда гривень з прибутку.

Раніше сьогодні на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль висловив сподівання, що Верховна Рада наступного тижня затвердить доопрацьований проєкт змін до державного бюджету на 2020 рік, назвавши його «оновленим бюджетом надзвичайної ситуації».

30 березня Верховна Рада відхилила запропоновані урядом зміни до кошторису на 2020 рік, відправивши документ на доопрацювання до повторного першого читання.

leave a reply: