Світові ринки новим падінням відреагували на повідомлення Всесвітньої організації охорони здоров’я про те, що захворювання COVID-19 набуло характеру пандемії.

Провідний американський індекс Dow Jones за підсумком торгів 11 березня впав до позначки 23 тисячі 553 пункти або на майже 6%. Це найгірший показник від грудня 2018 року.

Європейські біржі 11 березня вже закрилися на момент оголошення ВООЗ, тому реагуватимуть на ці дані сьогодні.

Котирування нафти не перевершили мінімальних значень, досягнутих 9 березня (тоді барель Brent падав нижче 32 доларів), але наблизилися до них, уночі 12 березня ціна опускалася нижче від 33,5 долара за барель Brent.

Раніше цього тижня, 9 березня, значного падіння зазнали всі провідні світові біржі, ринок пережив найгірший день із 2008 року. Тригерами обвалу стали поширення нового коронавірусу в світі та провал угоди нафтового картеля ОПЕК та його партнерів. У межах ОПЕК+ не лише не домовилися про додаткове скорочення видобутку, але й не продовжили попередні обмеження. Між найбільшими за обсягами учасниками угоди, Росією та Саудівською Аравією, фактично розпочалася цінова війна.

leave a reply: