Національний банк України на своєму сайті 17 березня повідомив, що надав рекомендації банкам «для мінімізації негативного впливу поширення коронавірусу на фінансову стабільність, банківську систему та економіку України». Про це йдеться у листі, який Національний банк розіслав усім банкам країни.

«Банківська система продовжує працювати в звичайному режимі, і така ситуація зберігатиметься і надалі, у тому числі і у регіонах, в яких запроваджено надзвичайну ситуацію. Фінансова система сьогодні є достатньо стійкою, має запас капіталу та ліквідності. Тому вкрай важливим є ще й подолання вірусу панічних настроїв», – відзначають в НБУ.

Регулятор рекомендує комерційним банкам:

  1. Забезпечити безперебійну роботу всіх дистанційних систем обслуговування та контакт центрів.

  2. Тимчасово знизити тарифи на дистанційні/безготівкові послуги для заохочення населення до їх використання.

  3. Проводити роз’яснювальну роботу з клієнтами щодо переваг використання дистанційних сервісів та безготівкових платежів.

  4. Для збереження здоров’я працівників банків та їх клієнтів передбачити:

можливість дистанційної роботи персоналу на тих ланках операційного процесу, де це можливо;

чіткий графік роботи банківських відділень з обов’язковими перервами протягом дня на дезінфекцію та провітрювання.

Влада України впродовж останнього тижня вживає надзвичайних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Увечері 16 березня Кабінет міністрів вирішив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом. Крім того, з 18 березня зупиняться залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

 

leave a reply: