Національний банк України погодив кандидатури чотирьох членів наглядової ради державного Ощадбанку за результатами тестувань та співбесід, повідомила пресслужба регулятора.

«Національний банк погодив на посади таких осіб: Тарас Кириченко (дата погодження 16 березня); Юлія Пашко (дата погодження 16 березня); Янне Харьюнпаа (дата погодження 26 березня); Хуан Енріке Перес Калот (дата погодження 26 березня). Водночас, Національний банк 23 березня відмовив у погодженні Ігорю Мітюкову на посаду заступника голови наглядової ради Ощадбанку. Рішення про відмову було прийнято у зв’язку з невідповідністю Ігоря Мітюкова вимогам щодо незалежності», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що нині Національний банк звернувся до уряду з проханням завершити формування наглядової ради Ощадбанку та Укрексімбанку.

«Адже сьогодні наглядова рада Укрексімбанку, як і у випадку з Ощадбанком, також сформована з восьми членів з дев’яти необхідних… 27 грудня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення  припинити повноваження члена наглядової ради Укрексімбанку Стівена Фішера», – зазначили в НБУ.

Після проведення реформи корпоративного управління в державних банках у 2018 році наглядові ради цих банків мають складатись з дев’яти осіб, шість з яких є незалежними директорами, один є представником за квотою президента, один – від Кабінету міністрів та один від Верховної Ради.

 

leave a reply: