Національний банк України протягом дня продав 300 мільйонів доларів в ході торгів на міжбанківському ринку, щоб згладити коливання курсу, йдеться в повідомленні регулятора увечері 17 березня.

«На сьогодні попит на валюту переважає пропозицію внаслідок погіршення настроїв учасників фінансового ринку через поширення світом коронавірусу. Найактивніші учасники валютного ринку – українські компанії. Населення та іноземні інвестори формують значно менший попит на валюту», – зазначають у пресслужбі НБУ.

 

Водночас центробанк декларує достатню кількість резервів, щоб і надалі згладжувати коливання, спричинені «психологічним чинником».

«Ми не плануємо запроваджувати валютні обмеження і будемо дотримуватися послідовної політики на валютному ринку. У минулому році ситуація на валютному ринку була сприятливою, був надлишок валюти, і для згладжування коливань гривні у бік зміцнення Національний банк викупив з ринку майже 8 мільярдів доларів США в резерви (чиста купівля). Тож сьогодні ми маємо достатню подушку безпеки, щоб згладжувати коливання гривні вже в інший бік», – пояснюють у Нацбанку.

Читайте також: НБУ надав банкам рекомендації на час карантину​

Опівдні 17 березня Національний банк України встановив довідкове значення курсу 27 гривень 3 копійки за долар. Це на 51 копійку більше за офіційний курс 26 гривень 52 копійки, встановлений на 17 березня.

 

leave a reply: