Національна енергетична компанія «Нафтогаз» пропонує встановити ціну газу при оплаті комунальних послуг за березень на рівні 3,4 гривні за кубічний метр, повідомив голова правління компанії Андрій Коболєв увечері 23 березня.

При цьому йдеться про ціну без податку на додану вартість, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу, уточнив він. Таку ціну Коболєв назвав найнижчою з 2016 року.

 

Очільник компанії пояснив, що така ціна можлива завдяки запасам газу, зробленим наприкінці минулого року, а також загальному зниженню ціни на європейському ринку.

«Уважні споживачі помітять, що ціна «Нафтогазу» знизилась більше, ніж навіть на газовому хабі TTF, який ми маємо використовувати як індикатор ціни для населення. Пояснюю: уряд встановив результати торгів на TTF як максимально допустимий рівень. Однак в Україні в березні Оператор Газотранспортної системи провів торги на значні обсяги газу, на яких ціна опустилась нижче, ніж в Європі. Тому з двох індикаторів «Нафтогаз» обрав найменший», – написав Коболєв.

Читайте також: Ціни на газ: «Нафтогаз» заявляє, що АМКУ офіційно не сповіщав про розслідування зловживань​

Водночас він нагадав, що остаточні рахунки більшість українців отримують від приватних газзбутових компаній, які не входять до очолюваної ним структури.

«Якщо ціна газу в платіжці буде відрізнятись, є сенс звернутись до регулятора з проханням перевірити сумлінність свого постачальника газу», – припустив Коболєв.

Наприкінці лютого компанія «Нафтогаз» анонсувала, що ціни на газ в березні будуть нижчими, ніж у попередньому місяці.

leave a reply: