Кабінет міністрів не бачить потреби в реструктуризації державного боргу – про це пресслужба уряду заявила вночі проти 24 березня.

«Незважаючи на нові виклики, уряд не бачить жодних підстав для реструктуризації державного боргу та закликає не спекулювати на темі боргової політики. Україна входить в турбуленті часи з набагато сильнішими позиціями, ніж це було під час попередніх криз: міжнародні резерви на найвищому за останні роки рівні, інфляція – рекордно низька, державний бюджет – збалансований, а показник державного боргу до ВВП впав до рекордно низьких 44,3%», – йдеться в заяві Кабінету міністрів.

Читайте також: Карантин через COVID-19. Як захистити економіку і допомогти українцям?

Пресслужба також цитує й прем’єр-міністра Денисв Шмигаля, який заявляє, що Україна більш підготовлена до ймовірної кризи, ніж у 2008 році.

Натомість ще напередодні, увечері 23 березня, Шмигаль заявляв в ефірі каналу ICTV, що Україна повинна реструктурувати зовнішній борг.

«Зовнішні борги – ми дійсно повинні їх реструктуризувати, і ми почали переговори з нашими міжнародними партнерами», – сказав тоді голова уряду.

Станом на кінець січня 2020 року, за даними Міністерства фінансів, державний та гарантований державою борг України становив 83,43 мільярда доларів, з них 40,58 мільярда – зовнішній борг.

leave a reply: