Американський фондовий ринок зазнав втрат після рішення Федеральної резервної системи про зниження облікової ставки на пів відсотка. Ухвалене на екстреному засіданні ФРС рішення мало на меті підтримати фондові індекси, але Dow Jones Industrial Average знизився на 786 пунктів (це майже 3%), а Nasdaq Composite – на 268 пунктів (рівно 3%).

 

Минулого тижня Dow Jones зазнав свого найгіршого тижня після фінансової кризи 2008 року.

Індекси значно зросли в понеділок, 2 березня, на тлі очікування рішення ФРС, яка відреагувала на поширення коронавірусу в світі і викликані цим ризики для глобальної економіки.

«Основи американської економіки залишаються міцними. Однак коронавірус створює ризики для економічної діяльності. Зважаючи на ці ризики та підтримуючи досягнення максимальних цілей зайнятості та стабільності цін, Федеральний комітет з відкритих ринків сьогодні вирішив знизити цільовий діапазон ставки федеральних фондів на пів відсоткового пункта, встановивши його на рівні від 1 до 1,25 відсотка», – ідеться в заяві ФРС.

Це рішення також ухвалене на тлі тиску з боку президента США Дональда Трампа, який закликав до зниження ключової ставки.

leave a reply: