Місія Міжнародного валютного фонду заявляє про прогрес у дискусіях з українською владою щодо нової програми. Відповідне звернення голови місії Рона ван Родена пресслужба представництва МВФ в Україні поширила 23 листопада з нагоди завершення роботи місії напередодні.

За повідомленням, представники МВФ мали «конструктивні та плідні обговорення» з представниками влади України.

Читайте також: Гончарук та Маркарова зустрілися з місією МВФ

«Місія МВФ віддала належне істотному прогресу, що його було досягнуто в останні кілька місяців на шляху поступу реформ та дотримання виваженої економічної політики. Місія досягла помітного подальшого просування у дискусіях щодо заходів та реформ, що могли би лягти в основу нової програми, підтриманої МВФ. Серед таких кроків – заходи у грошово-кредитному, податково-бюджетному та фінансовому секторах, так само як і реформи, спрямовані на поліпшення бізнес-середовища, посилення верховенства права і нарощування економічного зростання», – йдеться в заяві.

Читайте також: Найбільше МВФ заважає олігарху Ігорю Коломойському (огляд преси)​

У представництві додали, що «дискусії триватимуть» протягом наступних тижнів.

Місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Києві 14 листопада. Згідно із базовим прогнозом Національного банку, за новою програмою співпраці з МВФ Україна може отримати два мільярди доларів від фонду у 2019 році та ще по два мільярди у 2020 й 2021 роках.

leave a reply: