У липні-серпні 2019 року зважаючи на низку обставин варто очікувати зростання курсу іноземних валют. Про це заявив голова ради Національного банку України Богдан Данилишин.

Він уточнив, що від початку року курс гривні зміцнився на 5,5%. Це сталося за в основному за рахунок збільшення обсягів іноземних інвестицій у державні боргові цінні папери (ОВДП) та рекордного експорту аграрної продукції.

«Проте, з урахуванням виплат по зовнішньому боргу й валютним ОВДП та виходу нерезидентів із ОВДП, які вони купували у січні-квітні, з подальшою конвертацією гривневих коштів у валюту, а також зменшенням експорту сільгосппродукції у липні-серпні простежуються певні умови для незначних курсових коливань долара по відношенню до гривні», – повідомив Данилишин.

Він додав, що на курс гривні впливатиме і сезон відпусток, коли у населення підвищується попит на валюту.

При цьому, за словами Данилишина, вибори та рішення судів щодо «Приватбанку» наразі не мають значного впливу на фінансовий ринок.

На міжбанківському валютному ринку 15 травня вперше за кілька тижнів змінився тренд, відбувається послаблення гривні щодо долара США. Станом на 13:00 торги відбуваються на рівні 26 гривень 35-38 копійок за долар

leave a reply: