Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» вказує російському «Газпрому», що мирова угода щодо вже ухвалених рішень арбітражу неможлива, а на неоплачений борг нараховано вже 75 мільйонів доларів відсотків.

«Як ми сказали «Газпрому» на тристоронній зустрічі (у Берліні 17 липня – ред.), мирова угода щодо вже прийнятих рішень арбітражем рішень не є можливою. А зараз вже пізно просити «мирову угоду» за цими спорами. «Газпром» має сплатити нам за рішеннями арбітражу 2,56 мільярда доларів. Плюс вже 75 мільйонів доларів відсотків. І поки не отримаємо ці кошти, ми будемо продовжувати примусове стягнення, арештовуючи активи «Газпрому» по всьому світу. Ніхто рішення арбітражу не відміняв і не зупиняв», – вказує «Нафтогаз» у мережі Twitter із посиланням на комерційного директора компанії Юрія Вітренка.

Читайте також: Стокгольмська історія. Як український «Нафтогаз» планує знову перемогти російський «Газпром»

30 травня «Нафтогаз» повідомив, що почав процес стягнення з російського «Газпрому» боргу в близько 2,6 мільярда доларів відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу в справах щодо постачання і транзиту газу.

Дивіться також: Російський газ: чи піде Україна на мирову

Стокгольмський арбітраж розглядав спір «Нафтогазу» і «Газпрому» про умови контракту на поставку і транзит газу, укладеного в 2009 році на 10 років. Сторони висували одна до одної претензії на кілька мільярдів доларів.

leave a reply: