«Укрзалізниця» й американська корпорація General Electric підписали договір про модернізацію українського локомотивного парку та поставку нових локомотивів. Президент України Петро Порошенко, який був присутній на церемонії підписання документа, зазначив, що сума угоди – 1 мільярд доларів.

Речник президента Святослав Цеголко повідомив у Twitter, що на підставі підписаних сьогодні документів General Electric виробить понад 200 нових локомотивів для української залізниці. 

«Укрзалізниця» зазначила, що наприкінці 2018 року та впродовж першого кварталу 2019 року планується постачання 30 вантажних дизельних локомотивів GE TE33AC з рівнем локалізації 10%. Згідно з повідомленням їх виробництво стартує на початку 2018 року в США і перші поставки заплановані вже цієї осені. Поступово рівень локалізації буде доведений до 40%. 

Партнерство розраховане на 15 років.

«Укрзалізниця» є національним перевізником вантажів та пасажирів. Метою діяльності компанії, як мовиться на її сайті, «є задоволення потреб у безпечних та якісних залізничних перевезеннях, забезпечення ефективного функціонування й розвитку залізничного транспорту, створення умов для підвищення конкурентоспроможності галузі тощо».

leave a reply: