Котирування нафти еталонної північноморської марки Brent обвалилися впродовж останніх двох днів. На торгах 4 травня ціна подолала психологічно важливу позначку 50 доларів за барель і опустилася до рівня близько 48 з половиною доларів. Зранку 5 травня падіння триває, станом на 7:45 за Києвом ціна становить 47 доларів 5 центів за барель.

Аналітики пояснюють такі події на ринку невпевненістю інвесторів щодо дотримання країнами-нафтовидобувниками узгоджених у листопаді минулого року обмежень. Також учасники торгів не знають, чи продовжать члени ОПЕК і країни поза межами картелю дію своєї угоди на другу половину 2017 року.

Іншим чинником, який впливає на котирування ціни «чорного золота», є постійне зростання видобутку у США в цілому і на сланцевих родовищах цієї країни зокрема. Міністерство енергетики США раніше цього тижня повідомило, що обсяг видобутку сирої нафти в країні зростає 11 тижнів поспіль, що стало найбільш тривалим таким трендом з 2012 року. Видобуток у США зріс до 9,29 мільйона барелів на день, що є максимальним значенням із серпня 2015 року.

leave a reply: