Мінімальний страховий стаж для отримання пенсій українцям буде збільшено із 15 до 25 років у рамках пенсійної реформи, сказав в ефірі «112 Україна» прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Ми вважаємо, що до 25 років це буде абсолютно оптимальний стаж, який притаманний більшості українських громадян», – заявив прем’єр.

При цьому, наголосив він, підвищення пенсійного віку наразі не планується.

Загалом, як зазначив Гройсман, він сподівається представити проект пенсійної реформи до кінця травня, а з 1 жовтня він обіцяє, що понад 5 мільйонів українських пенсіонерів отримуватимуть підвищену пенсію.

Пенсійна реформа є одним із ключових пунктів меморандуму про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом. 18 квітня голова місії МВФ в Україні Рон ван Роден наголосив, що пенсійна реформа потрібна Україні терміново.

Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що пенсійна реформа передбачає підвищення пенсій для 9 мільйонів пенсіонерів з 12 мільйонів. За його словами, уряд має намір забезпечити оновлення пенсій від 200 гривень до тисячі гривень на місяць для понад 5 мільйонів пенсіонерів.

Тим часом, як повідомив в ефірі Радіо Свобода міністр соціальної політики Андрій Рева, найбільше зростання пенсій стосуватиметься тих, хто отримує пенсію вже давно.

У 2016 році держава продотувала Пенсійний фонд на понад 140 мільярдів гривень.

leave a reply: