Перший заступник голови Національного банку Яків Смолій виконуватиме обов’язки голови відомства з 11 травня. Про це повідомляється на сторінці НБУ у Facebook.

«Сьогодні у голови Національного банку України Валерії Гонтаревої останній робочий день, про що вона оголосила місяць тому. Валерія Гонтарева повністю залишає професійні справи у Національному банку та йде у вимушену відпустку, доки Верховна Рада України не прийме рішення щодо її відставки. При цьому Валерія Гонтарева готова доповісти у Верховній Раді перед звільненням, як того і вимагає процедура звільнення з посади голови Національного банку, за запрошенням парламенту», – йдеться у повідомленні.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева 10 квітня оголосила, що йде у відставку через місяць. Вона очолює НБУ з 2014 року. Під її керівництвом відбулося значне зменшення кількості банків у фінансовій системі України, оскільки регулятор збільшив вимоги до статутного капіталу та інших показників діяльності фінансових установ. Також Гонтарева причетна до встановлення гнучкого обмінного курсу гривні.

 

leave a reply: