Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди з Європейським інвестиційним банком, кошти від якої спрямують на розвиток громадського транспорту у різних регіонах. Про це інформує прес-служба глави держави.

«Метою угоди є залучення під державні гарантії до 200 мільйонів євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, що будуть спрямовані на покращення роботи міського громадського транспорту у деяких містах України (Івано-Франківськ, Біла Церква, Київ, Луцьк, Львів, Кременчук, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків, Чернігів)», – інформують у прес-службі.

Документом передбачається, що залучені кошти витратять на придбання автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метро, будівництво та реконструкцію тролейбусних та трамвайних ліній, депо, впровадження інформаційних систем, зокрема створення автоматизованої оплати проїзду.

Фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком набирає чинності з дати набрання чинності закону України про її ратифікацію.

Угоду з Європейським інвестиційним банком Україна підписала у листопаді 2016 року. 12 квітня 2017 року її ратифікувала Верховна Рада. 

leave a reply: