Міжнародний валютний фонд узгодив з Києвом ключові елементи структурних реформ в Україні для подальшої співпраці, але потрібне оформлення реформ у конкретні законопроекти. Про це йдеться у звіті фонду за підсумками візиту місії до України 16-25 травня.

«Було досягнуто добрий прогрес у взаєморозумінні з ключових елементів реформ, але подальша технічна робота необхідна у деяких сферах для трансформації реформ у законопроекти, які відповідають кінцевим цілям. Забезпечення підтримки парламентом цих законопроектів буде необхідним для завершення четвертого перегляду. МВФ у співпраці з іншими міжнародними партнерами буде тісно взаємодіяти з владою найближчими тижнями для просування вперед за програмою реформ», – сказав голова місії МВФ Рон ван Роден.

Крім того, у фонді зазначили, що місія провела «плідні дискусії» з представниками влади щодо реформ, потрібних для поліпшення продуктивності, залучення інвестицій та зміцнення державних фінансів.

«Фахівці МВФ пліч-о-пліч з іншими міжнародними партнерами тісно співпрацюватимуть з представниками влади всі наступні тижні, щоб підтримати поступ в реалізації реформ», – сказав голова місії МВФ.

Також місія МВФ зробила прогноз зростання ВВП України на рівні понад 2% і інфляції – менш ніж 10% на кінець 2017 року.

Востаннє місія МВФ працювала в Україні з 3 до 17 листопада 2016 року, а 3 квітня 2017 року Україні надали транш на 1 мільярд доларів 3 квітня 2017 року.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярдів доларів США. Наразі, разом із нинішнім траншем, МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів. Метою програми є відновлення економіки України, відновлення її незалежності від зовнішніх джерел, зміцнення державних фінансів, утримання фінансової стабільності і підтримка економічного зростання шляхом структурних і управлінських реформ за одночасного захисту найменш вразливих верств.

leave a reply: