Україна домовилась про збільшення експорту електроенергії в Білорусь, а також про зростання імпорту звідти нафтопродуктів, повідомив український президент Петро Порошенко за результатами зустрічі із білоруським колегою Олександром Лукашенком.

«Домовились ми і про взаємодію у галузі енергетичної безпеки, присутності Білорусі на ринку нафтопродуктів України – збереження цієї присутності і її зростання. Домовились і дали відповідні доручення щодо можливості експорту електроенергії української для білоруських користувачів», – сказав Порошенко.

Окрім того він зазначив, що Олександр Лукашенко погодився відвідати Україну влітку з офіційним візитом.

Як повідомлялось раніше, в «Укренерго» планували відновити постачання струму у Білорусь і Молдову у квітні цього року.

Петро Порошенко та Олександр Лукашенко 26 квітня взяли участь у заходах у зв’язку з черговою річницею аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

У листопаді минулого року на Чорнобильській АЕС завершили насувати арку нового безпечного конфайнменту на об’єкт «Укриття» четвертого енергоблоку, що був зруйнований під час ядерної катастрофи 26 квітня 1986 року. Встановлення нового укриття дало змогу перейти до робіт із демонтажу конструкцій, вилучення і подальшої утилізації паливовмісних і радіоактивних матеріалів.

Будівництво арки розпочалося у 2012 році.

leave a reply: