Дочірнє підприємство французької нафтогазової компанії Total – Total Eren – разом із норвезькою компанією NBT інвестуватимуть у будівництво вітрового парку в Україні, повідомила голова офісу Національної інвестиційної ради Юлія Ковалів.

За її словами, Total Eren планує протягом 18 місяців вкласти в будівництво парку потужністю в 250 мегаватів понад 350 мільйонів євро.

«Фінансування проекту в розмірі 150 мільйонів євро буде здійснювати Європейський банк реконструкції та розвитку разом з консорціумом банків. Відповідні угоди сьогодні підписано в Давосі на засіданні Національної інвестиційної ради», – стверджує Ковалів.

Підписання цієї угоди в рамках щорічних зборів Всесвітнього економічного форуму в Давосі підтверджує також прес-служба президента України Петра Порошенка.

Згідно з прес-релізом Національної інвестиційної ради, будівництво попередньо планується розпочати в Запорізькій області.

Читайте також: Вітроенергетичний клондайк без вітряка – парадокси острова Зміїний

За словами Ковалів, протягом 2018 року обсяги альтернативної енергетики в Україні зросли.

«За 2018 рік введено в експлуатацію втричі більше потужностей, ніж за цілий 2017-й – понад 800 МВт», – цитує її повідомлення НІР.

Восени 2018 року стало відомо, що уряд виділив ділянку в Чорнобильській зоні під будівництво вітрової електростанції.

leave a reply: