У Кабінеті міністрів готується рішення про підвищення цін на газ для населення, сказав журналістам сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає УНІАН.

Насалик зазначив, що підвищення ціни на газ ухвалять «найближчим часом», однак не назвав конкретної дати пославшись на те, що не є учасником переговорів. Таке рішення необхідне для отримання Україною чергового траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

«Прем’єр (Володимир Гройсман – ред.) вже озвучив, що ми не можемо вести неконструктивні розмови з Міжнародним валютним фондом. Тому, буде підвищення. Але я не можу сказати, на скільки. Я не веду переговорів по ціні на газ. Це зобов’язання покладено на Міністерство фінансів», – сказав міністр.

6 вересня в Україні почала роботу місія МВФ. Вона перебуватиме тут до 19 вересня, після чого буде ухвалене рішення про надання чергового траншу для України.

У МВФ неодноразово заявляли, що Україні для отримання чергового траншу необхідно ухвалити закон про Антикорупційний суд і привести ціни на газ до рівня ринкових.

Читайте також: Кабмін не буде підвищувати ціни на газ для населення до жовтня

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман нещодавно заявив у телеефірі, що невиконання вимог Міжнародного валютного фонду поставить Україну на межу дефолту.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

У Нацбанку розраховують на отримання нового траншу до кінця року.

leave a reply: