«Польська нафтогазова компанія» (PGNiG) бере участь у чергових переговорах щодо постачання газу в Україну. Про це повідомив заступник голови PGNiG Мацей Возняк, передає «Польське радіо».

Повідомляється, що компанія PGNiG в першому півріччі поточного року надала Україні майже 220 мільйонів кубометрів газу.

«Це трішки менше, ніж торік, але ми сподівалися більшої турбулентності після рішення Стокгольмського арбітражу між «Газпромом» і «Нафтогазом». До кінця року ми очікуємо стабілізації і домовляємося про чергові контракти на постачання газу», – сказав представник компанії.

Як повідомляє польський портал Money.pl, обсяг реалізації газу PGNiG в Україну в 2017 році становив більш ніж 700 мільйонів кубометрів на рік.

Читайте також: 1000 днів без російського газу: що це означає для України?

З кінця листопада 2015 року Україна не імпортує газ із Росії.

Поставки газу з Європи в Україну здійснюються за трьома напрямками: з Польщі, Угорщини та Словаччини.

28 лютого 2018 року компанія НАК «Нафтогаз України» повідомила про перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським газовим монополістом, компанією «Газпромом» у суперечці щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту. «Газпром» заявив про незгоду з рішенням Стокгольмського арбітражу.

1 березня у компанії «Укртрансгаз» заявили про низький тиск у магістральних газопроводах на вході в українську ГТС і додали, що падіння тиску на вході системи ускладнює його транзит і споживання.

Вже вранці 2 березня польська компанія PGNiG почала постачати газ «Нафтогазу України».

leave a reply: