Київська міськдержадміністрація заплатить за газ, придбаний для вирішення оперативних проблем ТЕЦ, більше і від вартості газу для населення, і від комерційної вартості газу, яку «Нафтогаз» пропонує промисловим підприємствам. Про це 2 серпня в соціальних мережах повідомили прес-служба «Нафтогазу» та голова цієї компанії Андрій Коболєв.

«Згідно із заявою Петра Пантелеєва (заступник голови КМДА – ред.), газ для Києва закуплений по 10 тисяч 200 гривень. Натомість вартість газу для виробників тепла для населення, який ми продаємо за пільговою ціною на умовах, встановлених урядом – 5 тисяч 930 гривень з ПДВ, а для комерційних споживачів за умови передоплати –10 тисяч 130 гривень за тисячу кубометрів», – вказує «Нафтогаз».

«Не виключаю, що вся ця історія була штучно створена з дуже простою метою – купувати газ у приватних структур за завищеною ціною», – написав Коболєв у Facebook.

Водночас у «Нафтогазі» привітали готовність КМДА «визнати борги, які з’явились через несвоєчасну оплату поставленого тепла частиною споживачів».

«Укладення мирової угоди та врегулювання ситуації дозволить «Київтеплоенерго» отримувати газ за пільговою ціною. Ми готові розпочати негайно і в повному обсязі постачання газу «Київтеплоенерго» одразу після підписання договору з КМДА на умовах, визначених законодавством», – написала прес-служба «Нафтогазу».

1 серпня компанія «Нафтогаз України» заявила, що ситуацію із забезпеченням газом київських ТЕЦ стабілізували.

Читайте також: Столичні ТЕЦ не зупинятимуть, а «Київтеплоенерго» може отримати альтернативний газ

19 липня Господарський суд Києва ухвалив рішення не перекладати борги компанії Ріната Ахметова «Київенерго» за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України» на новостворене комунальне підприємство «Київтеплоенерго».

З 1 травня 2018 року теплові мережі та котельні Києва перейшли від компанії «Київенерго» мільярдера Ріната Ахметова в управління комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Наприкінці травня влада Києва повідомила, що «Нафтогаз» відмовляється укладати договір на поставку газу з «Київтеплоенерго» через борги попереднього оператора «Київенерго» (загальна сума заборгованості становить близько 5 мільярдів гривень). У відповідь на це Київрада ухвалила рішення, згідно з яким боргові зобов’язання «Київенерго» не підлягають передачі «Київтеплоенерго».

«Нафтогаз» у свою чергу заявив, що готовий укласти договір на поставку газу одразу після вирішення питання правонаступництва заборгованості.

leave a reply: