В. о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан відсторонив керівника Одеської митниці Олександра Власова, повідомила прес-служба ДФС.

Фіскали інформують, що це сталося на тлі викрадення зі складських приміщень арештованих товарно-матеріальних цінностей – 37 контейнерів з нерозмитненим товаром орієнтовною вартістю 150 мільйонів гривень.

Продан заявив, що ДФС встановила причетність до викрадення «відомої в певних колах групи», до складу якої входить співробітник підрозділу Генеральної прокуратури України, який здійснює нагляд за роботою митниць та останнім часом перебуває на лікарняному.

Він зазначив, що ДФС вдалося виявити та вилучити викрадений товар на різних ринках України, зокрема, у Харківській та Одеській областях. Мова йде про тканину, техніку, трактори, запчастини тощо.

Сам Власов заявив, що ще до рішення суду ДФС вилучила п’ять контейнерів та склала протоколи про порушення митних правил.

«Потім, згідно з рішенням суду, усі 37 контейнерів було заарештовано, та з невідомих причин слідчими прийнято рішення про розміщення їх не на митних складах, а надано на відповідальне зберігання товариству, яке має складські приміщення не у зоні діяльності Одеської митниці», – пояснив Власов.

Через цю ситуацію Продан доручив підрозділу внутрішньої безпеки центрального апарату ДФС провести службове розслідування і відсторонив Власенка на період цих слідчих дій.

У ГПУ наразі не коментували звинувачення Продана.

leave a reply: