Євросоюз погодив переказ до державного бюджету України 15,5 мільйонів євро. Призначення грошей – фінансування реформи державного управління. Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні.

Загальна сума зобов’язань ЄС щодо підтримки цієї реформи – 90 мільйонів євро. Ще 14 мільйонів мають піти на технічну допомогу. Попередній транш Євросоюз здійснив у травні 2017 року, він становив 10 мільйонів.

Згідно з заявою Представництва, таке рішення базується на результатах, яких Україна вже досягла в реформуванні держуправління.

Читайте також: «ЄС продовжив «кримські санкції», Київ закликає переходити «від невизнання до деокупації»

«Передусім, мова йде про створення дієвого координаційного механізму цієї реформи на політичному та вищому адміністративному рівнях, прозорий та конкурсний відбір на посади фахівців із питань реформ, старт пілотної фази реорганізації 10-и міністерств та започатковану роботу над удосконаленням процедур формування державної політики та розробкою законопроекту про загальну адміністративну процедуру», – наводить прес-служба слова тимчасово повірений у справах ЄС в Україні Томаса Фрелесена.

Водночас у Представництві наголошують, що перед українським урядом досі стоїть низка задач із реформування державного управління. Зокрема йдеться про оновлення регламенту Кабміну, впровадження плану оптимізації чисельності працівників та структури центральних органів виконавчої влади, вдосконалення системи оплати праці в державних органах.

leave a reply: