Рада з фінансової стабільності України наголошує на необхідності відновлення співпраці країни з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомляє Національний банк за підсумками засідання цього органу.

Члени ради, яка об’єднує Міністерство фінансів, НБУ та інших фінрегуляторів, під час зустрічі обговорили ризики для стабільності фінансової системи. Затримку з відновленням співпраці з МВФ там назвали ключовим ризиком для фінансової стабільності.

«Реалізація структурних реформ, передбачених програмою співпраці з МВФ, є вкрай важливою для макрофінансової стабільності України та доступу до фінансування від МВФ та інших міжнародних партнерів», – йдеться у в прес-релізі цього органу.

Там наголосили, що це особливо важливо для збереження попиту на українські зобов’язання в умовах глобальної тенденції виходу інвесторів з активів ринків, що розвиваються, та з урахуванням необхідності здійснювати значні за обсягом виплати за зовнішнім державним боргом протягом наступних двох років.

Читайте також: МВФ підтримує український план щодо антикорупційного суду

В середині липня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що уряд продовжує переговори з МВФ про ціну на природний газ для населення і розраховує на компромісний варіант.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

Міністерство фінансів України очікувало на надходження нового траншу кредиту МВФ на початку 2018 року. У квітні в НБУ заявили, що очікують траншу від Міжнародного валютного фонду в третьому кварталі.

leave a reply: