Президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони від 1 березня цього року про санкції щодо Публічного акціонерного товариства «Сбербанк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ПАТ «ВТБ Банк» та ПАТ «БМ Банк».

За повідомленням на сайті глави держави, запроваджені санкції полягають у забороні виведення капіталу за межі України на користь пов’язаних з цими банками осіб строком на 1 рік.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

1 березня Рада національної безпеки та оборони України продовжила санкції проти банків з російським державним капіталом.

23 березня 2017 року Національний банк України за рішенням Ради національної безпеки і оборони застосував санкції стосовно дочірніх компаній російських державних банків, які працюють в Україні, зокрема і щодо «Сбербанку». Дія санкцій завершувалась у березні. У Нацбанку, однак, тоді заявили, що вважають за доцільне продовжити санкції щодо банків із російським державним капіталом.

Після цього рішення стало відомо, що найбільший у Росії комерційний банк «Сбербанк», підконтрольний державі, заявив про якнайшвидшого виходу з українського ринку.

 

leave a reply: